img-20200617-wa00021

Mijn kinderen zijn goed ‘after corona’ aangepast

Kinderen zijn megaflexibel. Echt waar. Ik heb het met mijn eigen ogen gezien, want ik ben twee keer met mijn kinderen geëmigreerd. Dit opgeteld bij het feit dat mensen met een lichte vorm van PTSS (die je oploopt door bijv. het overlijden van je man) beter tegen crises kunnen, maakt dat mijn gezin uitermate goed en snel is aangepast aan deze nieuwe ‘after corona samenleving’.

Dit inzicht kreeg ik toen ik heerlijk met mijn peuter voorop door het dorp fietste. Hij begon gezellig te kwebbelen over alle schaapjes (hij noemt ze in het Oegandees ndiga) en eendjes (mbata) die we onderweg zagen. Een molen, een vrachtwagen en wauw, een grote trekker. Halverwege begon Jason keihard te zingen: ‘alle alle mete! alle alle mete!’ (vertaling: anderhalluf meter) – naar het liedje van Judeska en Ali B. Ha, dat zit er lekker in, dacht ik bij mezelf.

Daarna heb ik mijn kinderen verder bestudeerd en kan ik inderdaad concluderen dat ze goed zijn aangepast (of geïndoctrineerd, wat je liever wilt). Vind ik het elke keer moeilijk dat ik op verjaardagen mijn vriendinnen geen lekkere knuffel kan geven, mijn kinderen hebben schijnbaar geen moeite met de elleboogboks. En ja, het voordeel is dat als de stoelen wat verder uit elkaar staan, zij nou eenmaal meer ruimte hebben om te spelen.

Er zijn meer voordelen van de after coronatijd voor kinderen. Zeker als ze van verkleden houden. Want hoe leuk is zo’n mondkapje als je Sinterklaas wilt spelen? (iets dat er in mijn gezin het hele jaar in blijft). Zo’n gave blauwe baard is natuurlijk net echt, haha.
Iets minder prettig vind ik het ontstaan van het nieuwe (scheld)woord ‘Caarona-kind’, dat mijn jongste kleuter te pas en te onpas zegt tegen iemand die hoest of niest.

Mijn grootste voordeel is dat ik weer met een x aantal kinderen boodschappen mag doen. Tijdens de lockdown moest ik telkens oppas regelen als mijn voorraad er weer doorheen zat… erg onhandig en tijdrovend. Bij de ingang wast iedereen zijn handen al onnadenkend met ‘toverzeep’, die routine zit er goed ingesleten. Maar elk voordeel heb zijn nadeel; de een-winkelwagentje-is-verplicht-regel blijft lastig. Het is even puzzelen, maar met zijn drieën in één winkelwagentje past het net.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *